Puh

+358 45 783 69377

Sähköposti

info@tekstiilivarjauksenreseptikirja.fi

Avoinna

Ma - Pe: 09.00 - 17.00

Hyvä lukija

Tervetuloa seuraamaan Tekstiilivärjäyksen reseptikirjan blogia!

Blogikirjoituksissani pääset seuraamaan, miten värjäämällä voi uudistaa jo käytöstä poistettuja tekstiilejä ja kirpparilöytöjä. Tekstiilien kierrätys ja kiertotalous ovat aiheina lähellä sydäntäni. Blogeista saat myös vinkkejä erilaisten materiaalien värjäykseen, joita mielellään jaan kanssasi.

Aikaisemmin julkaistuissa blogikirjoituksissa olen kertonut ryijyn suunnittelusta ja valmistuksesta kohti valmista tuotetta. Kaikki ryijyn nukkalangat on värjätty hyödyntäen Tekstiilivärjäyksen reseptikirjan valmiita värireseptejä. Seuraa mukana, jos nämä aiheet kiinnostavat sinua!

Kesä saapuu

Alkava kesä, lisääntyvä valo ja vapaa-aika aktivoi myös talven aikana uinuneen värjäyksen harrastajan.

Voit ottaa taas esiin kesävaatteet ja sisustustekstiilit, huoltaa ja korjata ne ja tutkia, voisiko kulahtaneet tekstiilit vielä värjätä uudelleen käyttöön tulevaa kesää varten.

Jos tarvetta värjäykselle löytyy, on esimerkiksi pesukonevärjäys erinomainen tapa värjätä suuremmat tekstiilierät. Tekstiilivärjäyksen reseptikirjasta löydät mieleiset valmiit värireseptit hyödynnettäväksi useille eri tekstiilimateriaaleille.

On taas hyvä aika suunnitella vaikka kesän kudontaprojekteja.

Talven aikana kylmät, mutta nyt taas tunnelmalliset kesätyöskentelyhuoneet voi ottaa käyttöön. Mikä sen ihanampaa, kun voit itse värjätä omat käsityölangat tai matonkuteet tarvitsemiisi värisävyihin!

Kesän blogeissa pääset tutustumaan kesätyöskentelyhuoneen värjäyksessä tarvittaviin välineisiin ja tarvikkeisiin sekä turvalliseen värjäykseen. Mielestäni tavaroiden järjestely niin, että kaikki on paikallaan, tekee harrastuksesta nautittavaa ja sujuvaa.

Jos olet harkinnut aloittavasi värjäysharrastuksen, saat vinkkejä, miten voit järjestää työhuoneen tarvikkeet helposti löydettäviksi. Pääset myös näkemään, mitä tarvikkeita on hyvä olla varastossa, kun aloitat työskentelyn.

Julkaisu-uutisia!

Tekstiilivärjäyksen reseptikirja e-julkaisuna on saanut hyvän vastaanoton. Kirjassa on käytetty Bezaktiv Go reaktiivivärejä, joilla olen tehnyt suuren määrän valmiita värireseptejä myös sinun hyödynnettäväksi omia värjäyksiä suunnitellessasi.

Jatkoa tulee!

Reaktiivivärjäyksen suoramenetelmät osa 2 e-kirjanen on julkaistu 1.6.2023

https://holvi.com/shop/tekstiilivarjayksen-reseptikirja/product/be459841ccc2c6a40b49e969443674d4/

 

 

 

 

E-kirjaseen on koottu yhteen seitsemän reaktiivivärjäyksen suoramenetelmää. Tekniikoiden toteutukset käydään läpi vaihe vaiheelta. Tekniikat on toteutettu jo Tekstiilivärjäyksen reseptikirjasta tutuilla Bezaktiv Go reaktiiviväreillä.

https://www.awennstrom.fi/product/534/bezaktiv-go-100-g

E-kirjasen tekniikat ovat seuraavat:

  • Villan kasto-seisotusvärjäys
  • Puuvillakankaan värjäys maalausmenetelmällä
  • Mekaaninen valkoreservi puuvillalle, kaksi toteutusta
  • Kemiallinen värireservipainanta puuvillalle
  • Silkin kemiallinen valkoetsipainanta
  • Silkin kemiallinen pigmenttivärietsipainanta
  • Värjäys mikroaaltouunilla

 

Lisäksi värjäyksen tekniikoissa on testattu Tekstiilivärjäyksen reseptikirjan reseptejä ja Bezaktiv Go reaktiivivärien soveltuvuutta tekniikoihin.

 

Arvonta ja julkaisutarjous!

Kesän kunniaksi arvon kaksi (2) kappaletta kesäkuussa ilmestynyttä Reaktiivivärjäyksen erikoistekniikat e-kirjasta.

Arvonta alkaa 15.6.2023 klo 9.00. Samaan aikaan E-kirjanen on saatavana Holvi-verkkokaupasta julkaisutarjoushintaan. Seuraa siis somea ja osallistu arvontaan tai nappaa hyvä julkaisutarjous verkkokaupasta!

 

Arvonnan aikana Reaktiivivärjäyksen suoramenetelmät osa 2 E-kirjasta on saatavilla rajoitetun ajan tarjoushintaan 13 e/kpl ( normaali hinta 15 e/kpl)

Myös aiemmin julkaistu Tekstiilivärjäyksen reseptikirja on saman rajoitetun ajan tarjouksessa 24,90 e/ kpl (normaali hinta 29,90 e/kpl)

 

Tartu tarjoukseen ja valitse itsellesi mieleinen vaihtoehto! Tarjous on voimassa 15.6. – 22.6.2023 välisen ajan. Tarjous päättyy 22.6. 2023 klo 22.00. Alennetut hinnat Holvi-verkkokaupassa aktivoituvat 15.6. klo 9.00

https://account.app.holvi.com/group/mt78Jp+handydye/store/product/f1a31bb3ef7b7d0c0a9f75e30c3ea989/

https://account.app.holvi.com/group/mt78Jp+handydye/store/product/be459841ccc2c6a40b49e969443674d4/

 

Ihanaa kesän jatkoa! Seuraa mukana ja vietä värikästä elämää!

Terkuin Sirpa

Suositellut julkaisut

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *